DEN HAAG - ILLUSTRATIE Hypotheek, huis met geld. ANP XTRA LEX VAN LIESHOUT
Onlangs kwam er een ondernemer bij me met de vraag wat hij maximaal kon financieren voor de aankoop van een woning. Hij was ook al bij de lokale bank en een grote hypotheek franchiseketen geweest. Deze boden beide niet de mogelijkheid om zijn droomhuis volledig te kunnen financieren.

De klant heeft mij de relevante stukken toegezonden. De winst uit de jaarrekening bleek hoger dan de winst uit de aangifte inkomstenbelasting. Na een korte analyse van de cijfers was ik erachter waar het probleem zat. De ondernemer heeft een kapitaalintensief bedrijf en heeft de afgelopen jaren extra afgeschreven. Hierdoor is zijn fiscale winst lager en wordt ook zijn leencapaciteit minder. Geldverstrekkers nemen namelijk standaard het gemiddelde van de fiscale winst. Voor deze ondernemer heb ik mijn analyse uitgewerkt. Ik heb de fiscale winst gecorrigeerd naar de commerciële winst met een genormaliseerde afschrijving. Vervolgens heb ik deze gegevens samen met een goede onderbouwing voorgelegd aan een geldverstrekker.


Resultaat:

Met een week had ik een positieve offerte op basis van mijn onderbouwing. Klant kan hierdoor €60.000,- meer financiering krijgen. Hierdoor heeft hij zijn droomhuis kunnen aankopen.

Het is heerlijk om een klant te mogen voorzien van een deskundig advies, waardoor ik een bijdrage kan leveren aan het levensgeluk van deze ondernemer.

 

Conclusie:

Hypotheken voor ondernemers is en blijft maatwerk. Neem niet te snel genoegen met een afwijzing van een geldverstrekker en laat je vooraf goed adviseren door een hypotheekadviseur die ook goed is in het analyseren van jaarcijfers. Op deze wijze haal je een maximaal resultaat.

Binnenkort volgt Deel 2

Voor advies kunt u me bellen op 06-20469626 of stuur een mail naar edo@definancieeldeskundige.nl

BEL ME NU
+
Bel mij!