Onlangs heb ik een hypotheek mogen regelen voor een ondernemer (DGA) in verband met de aankoop van een bestaande woning.

 

Van de klant heb ik de jaarcijfers van de werkmaatschappij en van zijn personal holding van de afgelopen drie jaar ontvangen. Na een analyse van deze cijfers zag ik dat er vanuit de Holding een financiering is verstrekt aan de DGA (in privé). Dit komt regelmatig voor. De geldverstrekker ziet deze lening als een consumptief krediet, waardoor er minder geleend kan worden bij de aankoop van een woning. De wens van de klant is om meer te kunnen lenen, zodat er minder aan eigen middelen ingelegd hoeft te worden. Uit de analyse van de cijfers bleek ook dat er zowel in de werkmaatschappij als in de holding voldoende liquide middelen aanwezig waren. Mijn voorstel was om een dividenduitkering vanuit de Holding naar privé uit te keren. Met deze uitkering kan vervolgens een deel van de consumptieve lening van de Holding worden afgelost. Het effect hiervan is dat door deze lagere lening er een hogere hypotheek kan worden opgenomen.

 

De klant en zijn accountant waren enthousiast over mijn voorstel. Vervolgens heb ik mijn voorstel voorgelegd aan de geldverstrekker. Deze ging mee met mijn plan, waardoor de klant uiteindelijk een hogere financiering heeft kunnen krijgen.

 

Het is mooi om te zien dat door een deskundig advies je voor de klant mooie resultaten kunt bereiken.

 

Conclusie:

Hypotheken voor ondernemers is en blijft maatwerk. Laat je vooraf goed adviseren door een hypotheekadviseur die ook goed is in het analyseren van jaarcijfers. Op deze wijze haal je een maximaal resultaat.

 

Binnenkort volgt Deel 3

 

Voor advies kunt u me bellen op 06-20469626 of stuur een mail naar edo@definancieeldeskundige.nl

BEL ME NU
+
Bel mij!